Via Ferrata Sjoa

Nå kan du sveve i luften med flott utsikt over Sjoa og fjellene rundt. Vi har gjort klatring tilgjengelig for flere, og tilbyr nå Via Ferrata rett bak basen vår. Iført hjelm, sele og slynge vil dere klatre den vertikale veggen opp mot Slåberget. Siste etappe er en 30 meter lang balansebru over et juv hvor det er 150 meter rett ned. Denne er valgfri, og må ikke gjennomføres for å fullføre turen. Det er en spektakulær klatresti hvor natur, utsikt og mestringsfølelse står i fokus. Dere bør ta med joggesko, matpakke/ snacks og 1,5 liter vann per person.

*Guidet tur har oppmøte klokken: (08.45 på travle dager)    –    11.45    –    15.45
*Minimum 40 kilo og 10 år / Maksimum 120 kilo

GUIDET TUR

 • Bli med på guidet tur i vår spektakulære klatresti. Våre erfarne guider gir dere nødvendig opplæring før vi tar fatt på veggen opp mot Slåberget.
 • Aldersgrense: fra 10 år
 • Pris: fra 1005,- per person

LEIE AV UTSTYR

 • Om dere ønsker å klatre uten guide er det mulighet for dette etter klokken 16.00.
 • Prisen er for leie av utstyr og klatreavgift.
 • Klatring skjer på eget ansvar.
 • Aldersgrense: fra 12 år
 • Pris: 690,- per person

KLATREAVGIFT

 • Har du eget utstyr og erfaring, og ønsker å klatre i veggen er det mulighet for dette etter klokken 16.00.
 • Det er ikke tillatt å klatre alene.
 • Klatring skjer på eget ansvar.
 • Aldersgrense: fra 12 år
 • Pris: 390,- per person

Begrepet Via Ferrata er italiensk og oversettes til “sti av jern” på norsk. Andre begrep kan være klatresti, klettersteig på tysk eller det engelske iron road. Uansett navn er Via Ferrata en aktivitet der fjellklatring har blitt gjort tilgjengelig for langt flere. Vår Via Ferrata på Sjoa er satt opp av erfarne fjellklatrere, med trinn, anker og stålwire. Alt i høyeste kvalitet av rustfritt stål.

Praksisen med Via Ferrata oppsto i Italia, nærmere bestemt i Dolomittene, under første verdenskrig. Soldater brukte faste kabler, stiger og andre installasjoner for å krysse vanskelig fjellterreng på en effektiv og sikker måte. Siden har det blitt oppdaget som en ypperlig fritidsaktivitet, hvor man med begrenset kunnskap og ferdighet, kan oppleve hvordan det er å klatre i fjell.

Sjoa Via Ferrata er en middels vanskelig rute. Veggen som skal forseres er ca. 250 meter lang fordelt på ca. 200 høydemeter. Den er med andre ord relativt bratt, men uten overheng og rikelig med trinn. Enkelte steder er det med vilje lagt inn få trinn, slik at man skal bruke fjellet mest mulig. Oppe på toppen venter fantastisk utsikt over Sjoa og Gudbrandsdalen. Etter en liten pust i bakken kan de som vil, eller tør, få prøve seg på en liten, smal balansebru vi har satt opp over et juv. Denne er luftig!

Det unike med Sjoa Via Ferrata er den korte transportetappen og enkle tilgjengeligheten. På guidet tur møter dere på vår base på Sjoa, kun 2 km fra E6. Allerede her ser dere fjellveggen, med klatreløypa ruve over terrenget. Her får dere utlevert utstyr og vi kjører dere nesten helt opp til hvor selve klatringa begynner. En guidet tur hos oss tar mellom tre og fire timer fra oppmøte til dere er tilbake på vår base. Fra toppen av vår Via Ferrata går det sti, skogsbilvei og grusvei helt ned igjen til basen.

Vi stiller med alt nødvendig sikkerhetsutstyr (hjelm, klatresele og støtabsorberende slynger). Og på guidet tur benytter vi alltid minimum to guider på grunn av sikkerheten.

Klatrere med erfaring må gjerne komme å prøve vår Via Ferrata i egen regi, med eget utstyr, eller leid av oss. Ta kontakt eller kom innom resepsjonen for registrering og betaling. Slik unngår dere også å treffe på guidet tur midt oppi veggen. Vi minner om at det er forbudt, og en veldig dårlig ide, å klatre alene. Dere må være minst to personer.

Bestillingsskjema

X

Fyll ut skjema, så hjelper vi deg å sette opp en turpakke. Innsending er helt uforpliktende.


Navn:*
Email:*
Tlf:
Innsjekk:
Overnatting?
Voksne: Barn(7-13): 
**Barn under 7 år anbefales ikke å rafte.
Aktivitet: Ekstra informasjon: