Ofte stilte spørsmål

 

Hvor lang er sesongen i Sjoa?

Heidal Rafting i Sjoa begynner sesongen i mai, og holder på utover høsten til oktober. På forespørsel tar vi også imot større grupper i både april og oktober.

Hva er aldersgrensen på rafting i Sjoa?

Det avhenger av hvilken tur dere velger. Aldersgrense på familierafting er året barnet fyller 7 år. Rafting i Sjoa gjennom Heidal har 15- årsgrense og rafting i Åsengjuvet og Åmodtfallene har 18- årsgrense.  

Vil jeg bli våt under en raftingtur?

Det er 100% sjanse for at du i det minste får en sprut. Vi anbefaler ull- eller superundertøy under våtdrakta på kjølige dager.

Hvilket utstyr stiller Heidal Rafting med?

Heidal Rafting i Sjoa stiller med kvalifiserte guider og nødvendig sikkerhetsutstyr til alle våre aktiviteter. Transport til og fra aktivitet er inkludert på de fleste av våre turer, men ikke alle. Les mer om dette under hver enkelt aktivitet. 

Hvilket utstyr trenger vi å ta med selv?

Rafting: Badetøy til å bruke under våtdrakta. Vi anbefaler ull- eller superundertøy på kjølige dager. Ikke bruk bomull eller jeans under våtdrakta. Tørre klær og håndklær om dere ønsker å dusje i garderober etter tur. Transport er inkludert. 

Juving: Ull- eller superundertøy til å bruke under våtdrakta. Ullsokker og joggesko som tåler vann. Deltakere tar selv med matpakke, mens Heidal Rafting stiller med varm og kald drikke. På grunn av logistikken kan det hende at deltakere selv kjører opp til juvet. Mer informasjon under hver enkelt juvtur. 

Via Ferrata: Passende klær etter været. Joggesko eller lette fjellsko. En liten sekk med matpakke/ snacks og 1,5 liter vann per person. Transport er inkludert. 

Elvebrett: Badetøy til å bruke under våtdrakta. Vi anbefaler ull- eller superundertøy på kjølige dager. Ikke bruk bomull eller jeans under våtdrakta. Tørre klær og håndklær om dere ønsker å dusje i garderober etter tur. Transport er inkludert. 

 

 

 

Hvor ekstrem er "dagstur ekstrem"?

Juvturen er ikke spesielt teknisk krevende, men den har høye rappeller, fra 30-65 meter. Turen krever ingen forkunnskaper, men det kan være en fordel at deltakere har rappellert tidligere. Deltakere kan ikke ha høydeskrekk. Aldersgrense er 16 år.

Er det mulighet for å overnatte i Sjoa etter aktivitet? Hva er inkludert i romprisen?

Vi tilbyr teltplass, lavvoleir, og rom innendørs med eget bad. Om dere vurderer å bli flere netter er det rimeligere å bestille en pakketur hvor aktiviteter, overnatting og måltider er inkludert.

Overnatting på rom inkluderer privat bad, frokostbuffet, sengetøy og håndklær. Det er også mulig å kjøpe 3- retters middag på kvelden, eller pizza i resepsjon utenom middagstid.

Jeg er vegetarianer med matallergi. Er det et problem?

Nei, gi beskjed i god tid om eventuelle allergier og/ eller matpreferanser, så tar vi hensyn til det.

Kan vår gruppe være alene i raftingbåten?

Om en gruppe ikke ønsker å sitte i samme båt med andre deltakere må de resterende plassene betales for. Vi bruker båter hvor det er plass til 6-8 gjester + 1 guide. Så langt det går gjør vi alt for å unngå å slippe å dele grupper, men det kan forekomme basert på sikkerhetshensyn, vannstand eller ferdigheter i gruppa. Til syvende og sist er det turleder som bestemmer dette.  

Kan vi ta med hunden?

Det er ikke tillatt med hund på aktiviteter, men de er hjertelige velkomne på basen. Vi har en egnet plass i skyggen hvor de kan vente mens dere er ute på aktivitet.
Vi tillater hund på enkelte rom, men disse forsvinner fort i høysesong, så vær tidlig ute med reservasjon om dere ønsker å ta med hund til Sjoa. Ring oss gjerne for mer informasjon. 

Hvor holder Heidal Rafting til?

Heidal Rafting i Sjoa ligger naturskjønt til i rolige omgivelser mellom elven Sjoa og nasjonalparkene Rondane og Jotunheimen. Vi har enkel tilgang fra E6, og det er gratis parkering for gjester på stedet. Hvis du trenger hjelp til transport kan vi hjelpe deg med å organisere det. Nærmeste togstasjon er Otta stasjon. 

Adresse og møtested for aktiviteter: (Sjoa)  Åmotsvegen 79, 2670 Otta   –   (10 min sør for Otta) 

Jeg er en plus-size-eventyrer med noen fysiske utfordringer, kan jeg være med på aktivitet?

Mest sannsynlig har vi en aktivitet som passer for deg. Vi tilpasser så langt det går slik at så mange som mulig får deltatt på våre aktiviteter. Ring oss gjerne før du bestiller, slik at vi bedre kan tilrettelegge din tur.
Vi har godkjent utstyr fra størrelse 116cm til 6XL. Via Ferrata har maksgrense på 120 kg. 

Vil heidal rafting avlyse aktiviteten om det regner?

Rafting, juving og elvebrett: Nei, dere vil bli våte uansett. Dessuten er det fantastisk å være på elva i regnvær. Vi anbefaler at dere sparer solskinnsdagen til en dag i fjellet. Det er mange fine fjellturer i området, med både Jotunheimen og Rondane som «nærmeste nabo».

Via Ferrata: Det avhenger av mengden regn. Ring resepsjonen for å avklare nærmere. 

Er det tillatt med alkohol?

Det er ikke tillatt å være under ruspåvirket tilstand under noen av våre aktiviteter. Etter aktivitet har vi egne områder med sjenkebevilling hvor vi selger alkohol og alkoholfritt drikke. På områder som ikke er omfattet av sjenkebevilling er det tillatt med medbrakt alkohol. 

Kan vi reservere badestamp etter aktivitet?

Ja, send epost ved booking av tur og reserver badestamp for deg/ din gruppe. 

Hvordan bestiller jeg aktiviteter i Sjoa?

Du kan enkelt bestille aktivitet på nettsiden vår ved å velge ønsket tur og dato, og deretter følge instruksjonene for å fullføre bestillingen. Ta kontakt dersom du trenger hjelp. Ring oss gjerne om du ønsker tips til pakkeløsning for deg og din gruppe. 

Jeg har høydeskrekk, kan jeg være med på Via Ferrata Sjoa?

Løypa er i en vertikal vegg, så det er bratt fra første meter. Det betyr at deltakerne får høydefølelsen med èn gang, så det er med andre ord ingen ubehagelige overraskelser halvvegs oppe i veggen. Våre erfarne guider hjelper dere gjennom hele turen opp. Balansebrua på toppen er valgfri, og må ikke gjennomføres for å fullføre turen. På toppen venter flott utsikt over Sjoa og fjellene rundt. Her kan dere nyte matpakke og litt snacks før dere går stien ned igjen til basen. 

Hvordan fungerer klassetur til Sjoa?

Rafting og andre aktiviteter i Sjoa med skoleklassen er en sikker vinner! Sjoa er et perfekt utgangspunkt for actionfylte og minnerike dager for en skoleklasse. Vi har i mange år tatt imot spente og forventningsfulle elever, og det er veldig gøy med skoleklasser på besøk. En klasse består av forskjellige typer mennesker hvor noen har prøvd mye tidligere, mens andre er ferske, så alle aktiviteter vi tilbyr skoleklasser tar hensyn til spredning i gruppen. Målet er at alle skal ha det gøy og kjenne på mestringsfølelse. Ring oss gjerne og fortell hvilke forventninger og budsjett dere har, så er vi behjelpelige med å finne riktig pakkeløsning til dere. Det er også mange fine turmuligheter i både Rondane og Jotunheimen som kan kombineres med våre pakker. Rafting i Sjoa på klassetur er noe elevene sent vil glemme. 

Bestillingsskjema

X

Fyll ut skjema, så hjelper vi deg å sette opp en turpakke. Innsending er helt uforpliktende.


Navn:*
Email:*
Tlf:
Innsjekk:
Overnatting?
Voksne: Barn(7-13): 
**Barn under 7 år anbefales ikke å rafte.
Aktivitet: Ekstra informasjon: