RAFTING I SJOA DAGSTUR PLAYRUN

Dette er klassikeren i Sjoa, og turen som satte Norge på det internasjonale raftingkartet.

Sjoa er kjent for å være en av Europas beste elver for rafting, og dette er turen som gjorde den berømt. Ikke bare er den actionfylt, men det er også vakkert. Turen går gjennom flotte juv på krystallklart blått vann gjennom tettstedet Heidal. Avhengig av vannstand, er turen ca. 16 km lang, og vi skal gjennom alle de kjente strykene som Golfstrømmen, Høystakkene og Svingen. Kanskje du kjenner noen som har falt uti vannet i Bye-Bye-Baby?

Dagstur rafting i Sjoa på playrun passer for alle, fra adrenalinsøkere som ønsker å oppleve de mest utfordrende linjene, til de som bare ønsker å slappe av og nyte naturen – og alt imellom. Turen varierer på ulik vannstand med surfing på høyere vann og mer teknisk rafting på lavere vann. Våre erfarne og hyggelige guider tar dere trygt ned strykene med mye moro og spenning underveis. Midtveis har vi pause med varm gryterett, salat og brød på lunsjplassen vår ved elvebredden. Vi fyrer også opp bål og koker kaffe før vi tar fatt på siste delen av Sjoa. Ved lavere vannstand avslutter vi turen med den berømte « Vaskemaskina».

Etter en kort busstur er vi tilbake på basen hvor man kan nyte en varm dusj og bytte klær før te, kaffe og saft serveres i grillhuset. Etterpå samles alle deltakerne rundt storskjermen og ser på actionbilder fra turen, slik at man kan reflektere over eventyret fra en annen synsvinkel.

Vær oppmerksom: alle deltakere på denne turen må kunne svømme.

PRIS & ALDERSGRENSE
1395,- per person  /  Året man fyller 15 år.

VARIGHET
10.00 – ca. 14.30. Oppmøte 15 min før.

VI STILLER MED 
Kvalifiserte guider og transport til og fra elva. Våtdrakt med jakke og våtsko, hjelm og redningsvest.

DU BØR TA MED 
Ull- eller superundertøy til å ha under våtdrakten, ullsokker, håndkle og toalettsaker. På varme dager holder det med shorts/ bikini under våtdrakta.

Klassikeren i Sjoa

Ingen raftingtur definerer Sjoa bedre enn turen på playrun. Dette er midtre del av Sjoa, og strekket renner gjennom tettstedet Heidal. Her får man oppleve rafting i Sjoa på sitt beste, og turen tilbyr noe enten det er mye vann eller lav vannføring. Det er akkurat dette som gjør denne raftingturen så unik! Jevn tilgang på smeltevann sikrer at turen blir gjennomført selv i lange perioder med tørt vær. Men om det skulle regne mye, fortvil ikke, denne raftingturen tåler også mye vann.

Rafting i Sjoa gjennom Heidal begynner øverst i Heidal. Allerede fra første padletak ut av bakevja kommer vi til første bølgetog, og dere vil dermed kjenne på Sjoas krefter fra første stund. Etter første stryk, innimellom morsomme bølger, steiner og bakevjer, bruker vi tiden godt til å trene og terpe på padleteknikk og kommandoer. En samstemt båt er en morsom båt. Litt lenger ned går Sjoa inn i et juv, og her kommer bølger og stryk på rekke og rad. Det er også mange fine plasser nedover elven hvor turen kan stoppe og surfe på bølger. Hvor vi stopper avhenger av vannstanden.

Midt i juvet går vi i land på vår lunsjplass for en velfortjent pause. Her serveres varm gryterett, salat og brød. Vi fyrer også opp bål og serverer kaffe, te og saft. Når alle har kommet til hektene fortsetter eventyret nedover elva. Etter en stund åpnes landskapet mer opp og elva blir noe bredere, men fortvil ikke, det er fremdeles masse moro igjen. Avhengig av vannføring avsluttes turen enten på Storødegårds bru, eller ved lavt vann gjennom den berømte “Vaskemaskina”, før turen avsluttes på riksanlegget for elvesport.

En tur med Heidal Rafting i Sjoa inkluderer alle de gode strykene som; Golfstrømmen, Høystakkene, Sjokoladejuvet, Svingen og Ølmaskina, ByeByeBaby, Jølgen, Faukstad, Seven Sisters, Irish-Trash-Can, Pumpehuset, og ved lavere vann, den legendariske Vaskemaskina. Turen er perfekt komponert med action fra første padletak. Er du klar?

Bestillingsskjema

X

Fyll ut skjema, så hjelper vi deg å sette opp en turpakke. Innsending er helt uforpliktende.


Navn:*
Email:*
Tlf:
Innsjekk:
Overnatting?
Voksne: Barn(7-13): 
**Barn under 7 år anbefales ikke å rafte.
Aktivitet: Ekstra informasjon: