JUVING I SJOA

Juving er en spennende oppdagelsesferd inn i en, for de fleste, ukjent verden. Utforsk områder som vanligvis ikke er mulig uten guide og spesialutstyr. Vi tilbyr tre ulike juvturer, og alt etter hvilken tur som er valgt kan den inneholde aktiviteter som vandring, rappellering, svømming i stryk, vading, hopping i kulper, klatring og zip-line. Du er iført full våtdrakt, klatresele og hjelm, og på enkelte turer også redningsvest. Lunsjpakke medbringes, mens Heidal Rafting står for drikke. Juving passer veldig godt i 2-dagers kombinasjon med rafting, to våte, men forskjellige opplevelser.

 

VI STILLER MED 
Våtdrakt med jakke, hjelm, redningsvest og klatresele. Varm og kald drikke.

DU BØR TA MED 
Ull- eller superundertøy til å ha under våtdrakten. Joggesko, ullsokker, håndkle og toalettsaker. Matpakke.

DAGSTUR PLAY & FUN

Aktiviteten foregår i Veo-juvet i Sjodalen. Dette er en tur som ikke inneholder så mye vandring, men har mer vekt på spennende delaktiviteter som zip-line, sklier og hopping i kulper. Om det er noen elementer du ikke ønsker å gjennomføre kan man enkelt gå forbi disse. Deltakere må kunne svømme. På grunn av logistikken kan det hende at deltakerne må kjøre egen bil til juvet.

Pris: 1250,- per person
Aldersgrense: 12 år
Varighet: Ca. 5 timer

DAGSTUR EKSTREM

En utfordrende juvtur der vi tar oss ned Mæhlumsåa i nærheten av vår base. Dette er en klassisk juvtur med høye rappeller på både 20 og 30 meter. Mot slutten får dere en fantastisk utsikt over Gudbrandsdalen, før vi avslutter med en 65 meter rappell ned fossen. Turen krever ingen forkunnskaper, men det er en fordel om deltakerne har rappellert tidligere. Deltakere kan ikke ha høydeskrekk. Transport inkludert i prisen.

Pris: 1945,- per person
Aldersgrense: 16 år
Varighet: Ca. 5 timer

JUVING FOR SKOLEKLASSER I SJOA

Turen gjennomføres vanligvis i Veojuvet i Sjodalen. Dette er turen som heter Play & Fun. Her får dere en spennende dag i uvante omgivelser. Mange forskjellige delaktiviteter som hopping i kulper, zip-line og svømming i stryk. Matpakke nytes der oppe i flott fjellnatur. Heidal Rafting stiller med varm og kald drikke. Transport inkludert for større grupper.

Pris: På forespørsel
Aldersgrense: Fra 6. klasse
Varighet: ca. 5 timer

Juving, også kalt canyoning, er en aktivitet hvor man ved hjelp av forskjellige teknikker jobber seg nedover et juv. Juving kan utføres i både tørre og våte juv, men hos oss blir alle turene gjennomført i våte juv.

Heidal Rafting tilbyr et bredt utvalg av forskjellige og varierte juvturer i området rundt Sjoa. Vi skiller mellom klassisk juving og vannbasert juving, også kalt “juvvandring”. Klassisk juving har som oftest lite vann, er gjerne bratt og teknisk, og innebærer bruk av tau og sele. Her bruker vi ikke redningsvest. Vannbasert juving er noe flatere og foregår gjerne i små elver med store og dype naturlige basseng. Slike juvturer har ikke så mye fokus på tau og rappeller, men mer hopping, naturlige sklier og svømming gjennom små stryk.

Ekstremturen foregår i Mæhlumsåa, en bekk på baksida mellom Sjoa og Otta. Dette er en klassisk juvtur hvor deltakerne blant annet får prøve Norges høyeste juvrappell, hele 65 meter høy! Turen er ikke spesielt teknisk krevende, men deltakere må ikke lide av høydeskrekk.

Play & Fun er av en noe annen karakter. Juvturen foregår oppe på fjellet i elva Veo i Sjodalen. Alternativt benyttes Tesse. Begge ligger ca. 35 min med bil fra vår base på Sjoa. I stedet for juving, er nok juvvandring et bedre uttrykk for denne turen. Her er det ikke så mye fokus på tau og rappeller, men mer bading. Vi svømmer, hopper, går og sklir oss nedover elva. På turen i Veo setter vi også opp en zip-line over juvet. Play & Fun er litt som naturens eget badeland! Det fine med denne turen er at her kan man enkelt gå forbi alle elementer man ikke ønsker å gjennomføre.

Juving oppsto i Europa for ca. 60 år siden. Akkurat hvor, er litt vanskelig å si, men juving har lenge vært veldig populært i Alpene og i Pyreneene. Juving kom til Norge på 80-tallet, og kan nå prøves flere steder rundt om i landet. Juving med Heidal Rafting i Sjoa er en minnerik og morsom opplevelse, uansett hvilken tur du og din gruppe velger. Våre juvguider har lang erfaring, og flere har også deltatt i konkurranser i utlandet. Heidal Raftings juvturer bygger på mange års erfaring, oppdaging og tilrettelegging av nye juv for å sikre et variert, godt og sikkert tilbud i Sjoa. Sesongen for juving går fra mai til september, men da dette er en aktivitet hvor vi tilbringer mesteparten av tiden i vannet, anbefaler vi å komme mellom juni og august.

Bestillingsskjema

X

Fyll ut skjema, så hjelper vi deg å sette opp en turpakke. Innsending er helt uforpliktende.


Navn:*
Email:*
Tlf:
Innsjekk:
Overnatting?
Voksne: Barn(7-13): 
**Barn under 7 år anbefales ikke å rafte.
Aktivitet: Ekstra informasjon: