RAFTING I SJOA DAGSTUR ÅMODTFALLENE

Dette er et skikkelig kick! Som eneste raftingselskap tilbyr vi Sjoas mest utfordrende raftingtur. Denne går i nederste del av Sjoa elv, og passer for de som har raftet tidligere. Turen er bratt, smal, teknisk og sammenhengende. Dette er en morsom og intens raftingopplevelse, og vi kan garantere at dette ikke blir kjedelig. Vi kjører samme strekket av elva to ganger. Etter varm dusj og skift serverer vi varm lunsj på basen. Turen gjennomføres kun på lav vannstand og krever at deltakere er svømmedyktige.
Vår fotograf tar bilder fra turen (med forbehold om ledig fotograf), og det er anledning til å se, og eventuelt kjøpe bildene etter tur.

 

PRIS & ALDERSGRENSE
1945,- per person  /  Året man fyller 18 år.

VARIGHET
10.00 til ca. kl. 15.00.

VI STILLER MED 
Kvalifiserte guider og transport til og fra elva. Våtdrakt med jakke og våtsko, hjelm og redningsvest.

DU BØR TA MED 
Ull- eller superundertøy til å ha under våtdrakten, ullsokker, håndkle og toalettsaker.

Rafting i nedre del av Sjoa

Sjoas mest utfordrende raftingtur går i nederste del av Sjoa elv, gjennom Åmotfallene. Turen passer godt for de som har prøvd rafting tidligere. Raftingturen er bratt, teknisk og sammenhengende, noe som er ulikt de andre delene av Sjoa. Dette er et skikkelig kick og en tur relativt få har vært med på. Turen tilbys eksklusivt av Heidal Rafting i Sjoa ved lav vannføring.

Raftingturen begynner ved Storødegårds bru. Her er elva rolig og vi tar oss god tid til å trene på kommandoer og forskjellige padleteknikker. Dersom du har vært med på rafting i Sjoa før vil du nok bli kjent med noen nye kommandoer på denne turen. Etter ca. fem minutter går elva inn i et juv som varer helt til slutten av turen. Turens første stryk er Vaskemaskina. Dette er en av de klassiske strykene i Sjoa, og setter på mange måter standarden for hva som er i vente. Rett etter kommer Riksanlegget for elvesport med sin slalomløype. Rafting i Sjoa gjennom Åmotfallene begynner virkelig å leve opp til sitt rykte når vi ankommer S-svingen, eller S-bend. Dette er et teknisk krevende stryk som begynner med en 90-graders venstresving, rett før et vertikalt drop på ca. 1,5 meter, etterfulgt av en 90-graders høyresving. Det er smalt og lite rom for feil. Neste stryk heter Drageryggen. Her begynner elva relativt bredt før den smalner inn og blir mye brattere. Her går det virkelig unna på slutten! Videre kommer vi til Brudroppet, et lite vertikalt dropp som ender i et flatt basseng. Naturen og juvet rundt er vakkert. Etter ca. 200 meter videre nedover Sjoa venter neste stryk. Raftingturens lengste stryk er egentlig to stryk som henger sammen, det er Dobbeldrop og Korridoren. Det begynner med at elva faller kraftig i to omganger før den smalnes inn. I bunnen av Korridoren er det et nytt flatt basseng før Sjoas aller siste stryk, Aeroplane turn. Her begynner vi helt til høyre av elva før vi blir kastet inn mot midten samtidig som elva faller kraftig. Litt som et jagerfly, derfor Aeroplane turn. Der er Sjoa slutt og den renner så ut i Gudbrandsdalslågens ferd ned mot Mjøsa.

Rafting i Sjoa gjennom Åmotfallene kjøres to ganger. Hver tur er ca. 4 kilometer lang, og på første tur bruker vi god tid til å se på og forklare noen av strykene. Det er ingen grunn til å legge skjul på at dette er en tur med høyere risiko enn de andre turene, og vi vil forsikre oss om at alle forstår hva de er med på og hva de må gjøre hvis de faller i vannet. Etter endt tur setter vi oss på bussen og kjører ca. to minutter før vi er tilbake på base. Her venter en varm dusj før vi serverer varm gryterett, salat og brød inne i peisestua fra år 1747.

Bestillingsskjema

X

Fyll ut skjema, så hjelper vi deg å sette opp en turpakke. Innsending er helt uforpliktende.


Navn:*
Email:*
Tlf:
Innsjekk:
Overnatting?
Voksne: Barn(7-13): 
**Barn under 7 år anbefales ikke å rafte.
Aktivitet: Ekstra informasjon: