Via Ferrata Sjoa – et nødvendig stopp på turen gjennom Gudbrandsdalen!

Via Ferrata Sjoa er det eneste anlegget for Via Ferrata i Gudbrandsdalen. Det ble bygd våren 2022 av profesjonelle fjellklatrere og Via Ferrata-utviklere. Anlegget fremstår derfor som komplett og gjennomtenkt, og av høyeste kvalitet.

Hvor?
En av de store fordelene med Via Ferrata Sjoa er den enkle tilgjengeligheten. Oppmøte for turene er på basen til Heidal Rafting og Explore Sjoa, kun 2 km fra E6. Her finnes alt av fasiliteter kunden måtte behøve, som camping, overnatting på rom, matservering og andre populære aktiviteter i Sjoa. Selv om Sjoa er mest kjent for rafting, finnes det et bredt utvalg aktiviteter, og garantert noe for deg og din gruppe.

Våre turer begynner med oppmøte på basen til Heidal Rafting i Sjoa. Her møter deltakerne guidene, og alle får utlevert nødvendig sikkerhetsutstyr. På basen har vi også en liten
treningsløype som vi går igjennom før vi tar fatt på fjellveggen.

Hvordan?
Fra basen kjører vi deltakerne så langt opp fjellsida som mulig, nesten opp til hvor selve Via Ferrataen begynner. På den måten unngår man å bli helt utslitt før klatringen begynner. Vel fremme ved veggen begynner vi den ca. 250 meter lange ruta. Ruta er nesten vertikal hele veien opp, men uten overheng. Da Sjoa Via Ferrata ble bygd, ble det brukt mye ressurser på å utnytte det naturlige terrenget mest mulig. Derfor kan man innimellom oppleve at det “mangler” trinn, men her skal man bruke fjellet i stedet. Våre guider er dyktige og alltid der for å hjelpe til om noen måtte behøve det. Allerede etter få meter får man den gode høydeopplevelsen. Utsikten er upåklagelig fra første stund, og den blir bare bedre og bedre ettersom man jobber seg oppover fjellveggen. På toppen venter flott utsikt over Sjoa og Gudbrandsdalen. Av og til er vi også heldige at vi ser båtene som er på familierafting langt der nede i Gudbrandsdalslågen. Etter en liten pust i bakken kan de som vil, og tør, prøve seg på balansebrua. Denne er 40 meter lang og hele 150 meter over bakken. De som tør å gå over belønnes med en enorm mestringsfølelse, for denne er luftig! Ikke alle ønsker å gjennomføre denne, og det trengs heller ikke for å fullføre turen.

Tar det lang tid?
En guidet tur tar normalt mellom tre og fire timer fra oppmøte til avreise. Mesteparten av tiden går med til selve aktiviteten, fordi Sjoa Via Ferrata ligger rett bak basen. Om dere kun er på gjennomreise, eller har en ettermiddag hvor dere ønsker en kort aktivitet, er Sjoa Via Ferrata et godt alternativ. Ønsker dere å gjøre turen til en solid dagstur kan man fortsette stien til toppen av Slåberget. Her har man fantastisk utsikt over Rondane i øst og Jotunheimen i vest. Vi har guidede turer både formiddag og ettermiddag, og skulle du ikke finne en tur som passer, ta gjerne kontakt.

Høydepunkter:
Kvalifiserte guider, minimum to pr. tur.
Nytt utstyr av beste kvalitet.
Begrensede grupper. Maks 15 pr. tur.
Enkelt adkomst, kun to km. fra E6, og gratis parkering.
Effektiv tur med mest tid i veggen.
Gode fasiliteter på basen. Mulighet for overnatting og andre aktiviteter i Sjoa.

Bestillingsskjema

X

Fyll ut skjema, så hjelper vi deg å sette opp en turpakke. Innsending er helt uforpliktende.


Navn:*
Email:*
Tlf:
Innsjekk:
Overnatting?
Voksne: Barn(7-13): 
**Barn under 7 år anbefales ikke å rafte.
Aktivitet: Ekstra informasjon: